Позив за стажирање у Русији

Отворен је позив младим стручњацима (25-35 година) за учешће у међународном програму научноистраживачког стажирања „InteRussia".

На овај програм, који ће бити одржан у Москви и Новосибирску од 23. маја до 16. јуна 2024. године, могу се пријавити млади стручњаци из инжењерских технологија, роботике, вјештачке интелигенције и израде научних инструмената.

Стажирање се одржава на енглеском језику (минимално познавање енглеског језика Б2)  и то на теме: вјештачка интелигенција и медицина, информационе технологије и фотоника, информационе технологије у урбаном окружењу (паметни град).

Догађај организују Фондација за подршку јавној дипломатији „Александар Горчаковˮ, Новосибирски државни универзитет и Федерална агенција „Россотрудничествоˮ, у оквиру програма за младе „Нова генерацијаˮ.

Организатори на себе преузимају трошкове који обухватају: повратне авионске карте, трансфера на територији Русије у складу са програмом стажирања, трошкове смјештаја, издавања полисе здравственог осигурања, издавања визе, те стипендије у висини од 30.000 рубаља.

Контакт особа о програму стажирања и поступку пријаве је Александра Милошевић, координатор програма „Нова генерацијаˮ у Руском дому у Београду, а коју је могуће контактирати путем телефона +381 63 8061518 или путем електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Више информација о позиву доступно је у приложеном документу.

Документи:
FileFile sizeCreated
Download this file (InteRussia_Позив за учешће у стажирању.pdf)InteRussia_Позив за учешће у стажирању.pdf497 kB19.03.2024 08:29

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2021