Четврто регионално такмичење Balkathon

Савјет за регионалну сарадњу (RCC) покренуо је регионално онлајн такмичење за најбоље дигиталне идеје и рјешења са Западног Балкана – Balkaton 4.0.

Рок за пријаве је 13. септембар.

Такмичење се одржава четврту годину заредом, а ове године нагласак је на сљедеће три категорије:

  • Одрживи туризам  (мобилност, мода и сценске умјетности)
  • Зелена економија (обновљива енергија, зелене зграде, транспорт, управљање водама, управљање отпадом или земљиштем)  и
  • Предузетништво  (предузетништво веб пословне идеје, вјештачка интелигенција, корисничке услуге, предиктивна анализа, аутоматизовани унос података, е-услуге и остали дигитални алати).

Тимови који уђу у ужи избор Balkatona 4.0 имаће прилику да освоје дводневни менторски програм са искусним стручњацима, шансу да имплементирају своје рјешење у регији Западног Балкана и једну од шест награда из наградног фонда од 60.000 евра. Биће награђено шест побједничких идеја – по двије у свакој категорији, са по десет хиљада евра.

Balkaton 4.0 је отворен за тимове састављене од учесника из економија Западног Балкана. Тимови се подстичу да међу своје чланове укључе квалификоване појединце, ИТ компаније, студенте, невладине организације, образовне установе, нове (стартап) компаније.

Побједници ће бити објављени на службеној церемонији додјеле награда 3. октобра, а преносиће се уживо на профилима друштвених мрежа RCC-a.

Више информација потражите у Смјерницама за такмичење Balkaton 4.0 и на https://www.rcc.int/balkathon/

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2021