Отворене пријаве за овогодишњи VIRAL hackathon

У периоду од 12-14. маја одржаће се VIRAL hackathon на ком могу да учествују и наши студенти. У наставку слиједи саопштење организатора поводом одржавања овог догађаја.

 

Студент си факултета у Бањалуци, Тузли, Бијељини, Мостару или Подгорици?

Тражиш прилику за учење и забаву у исто вријеме?

Пратиш најновије технолошке трендове, а примјена информационих технологија у пољопривреди ти је посебно занимљива?

Потврдни одговори на претходна питања довољни су разлози за пријаву за VIRAL hackathon 2022!

Шта те очекује?

VIRAL hackathon, који пројектни партнери организују кроз истоимени пројекат суфинансиран средствима Европске уније (кроз Еразмус + програм) одржаће се од четвртка, 12.5. до суботе, 14.5.2022. године.

Овогодишње издање хакатона регионалног је карактера, а са својим колегама ћеш се дружити у Приједору у просторијама Агенције за економски развој града Приједора (PREDA).

Током 48 сати сви учесници ће имати прилику уз помоћ искусних ментора радити на развоју мобилне апликације која ће ријешити изазов оптимизације климе у производним објектима – прикупљање података са сензора, аутономну регулацију и управљање.

Учесници ће моћи користити додатну опрему (Raspberry Pi и Micro Bit уређаје и слично) како би унаприједили своја рјешења, а програм хакатона ће укључити и мотивациона предавања и радионице.

Своја идејна рјешења тимови ће презентовати пред стручном комисијом, а најбољи ће бити награђени вриједним наградама које су за њих осигурали Министарство пољопривреде Републике Српске, Управа Босне и Херцеговине за заштиту биља, Град Мостар, предузећа Agrimatco и Virgin Pulse, као и многи други пријатељи овог догађаја. Пројектни партнери сносе трошкове превоза, смјештаја и свих оброка за учеснике.

Како се пријавити?

На VIRAL hackathon могу се пријавити тимови састављени од студената Универзитета у Бањој Луци (један тим), Универзитета у Тузли и Универзитета у Бијељини (један тим), Универзитета у Мостару (један тим), Свеучилишта у Мостару (један тим) те Универзитета Доња Горица (један тим), а који задовољавају сљедеће критерије:

  1. Сви чланови тима морају бити студенти;
  2. Два члана тима морају бити студенти пољопривредног факултета/прехрамбене технологије;
  3. Два члана тима морају бити студенти факултета за информационе технологије/електротехнике;
  4. Максималан број чланова по тиму је 4.

Број мјеста је ограничен, те зато пожури и почевши од четвртка 21.04.2022. године у 00.00, са својим  тимом пријави се на линку: https://docs.google.com/forms/d/1NP38dyAC5E5bIyxq4BH334DMw0bnf2gonl8fotaf848/closedform и постани дио приче VIRAL hackathon 2022.

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2021