Психолошка подршка студентима УНИБЛ

Филозофски факултет Универзитета у Бањој Луци и Друштво психолога Републике Српске су 07.04.2020. године потписали Меморандум о сарадњи којим се покреће сервис пружања психолошке подршке студентима Универзитета у Бањој Луци током трајања епидемиолошке кризе. 

Предвиђено је да студенти Универзитета у Бањој Луци који се суочавају са одређеним потешкоћама и изазовима психолошке природе могу бесплатно и на једноставан начин да потраже и добију подршку од сертификованих психотерапеута. Студенти могу да потраже подршку сваки дан oд 09.00-22.00 преко телефона 065 464 555 или маила: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. након чега ће их координаторица повезати са психотерапеутом. 

Обзиром на околности којима смо тренутно изложени, очекивано је да ће многи од нас осјетити узнемиреност, напетост, страх; усамљеност и беспомоћност; раздражљивост, бијес и агресивност; проблеме са концентрацијом и учењем; проблеме у организацији и структурисању времена; физичке знаке узнемирености; неспособност комуникације са ближњима; потешкоће у обављању свакодневних активности итд.  У таквим околностима и са таквим или другим потешкоћама, охрабрујемо студенте да контактирају сервис и потраже психолошку подршку. Проблеме психолошке природе не треба занемаривати или избјегавати, они заслужују пажњу као и физичке потешкоће, те је стога важно без предрасуда и одлагања потражити помоћ стручњака. Трајање овог сервиса ће зависити од трајања и посљедица пандемије, али није ограничемо на трајање ванредног стања, будући да бројни проблеми психолошке природе трају или чак и настану након проблематичне спољашње ситуације.

Одлуку о покретању овог сервиса су подржали руководећи органи Универзитета у Бањој Луци, Филозофског факултета који и образује психолошки  кадар, те Друштва психолога РС које окупља и заступа дипломиране психологе.

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2017