Обиљежен дан Електротехничког факултета

Свечана академија поводом 57 година успјешног рада и развоја Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци, одржана је 29. новембра 2019. године у просторијама Електротехничког факултета.

На свечаној академији, гостима се у име Универзитета у Бањој Луци обратио проректор за научно-истраживачки рад и развој проф. др Горан Латиновић.

Проректор Латиновић је у свом обраћању пожелио да овај факултет настави успјешан рад и у наредним годинама.

Он је подсјетио да Елекетротехнички факултет Универзитета у Бањој Луци, успјешно сарађује са другим организационим јединицама Универзитета, са институцијама и бројним комапнијама широм Републике Српске.

Декан овог факултета, проф. др Бранко Блануша рекао је да Електротехнички факултет, као најстарији у оквиру Универзитета, обиљежио 57 година успјешног рада.

,,Поносни смо на резултате, први смо на Универзитету започели школовање према принципима болоњског процеса и први увели трећи циклус студија. Препознати смо у РС и шире по квалитету наставе, нашим инжењерима и резултатима научно-истраживачког рада", истакао је декан Блануша.

Он је нагласио да је познато да они који заврше овај факултет одмах нађу запослење.

Toком свечане академије уручене су и награде за најуспјешније студенте Електротехничког факултета, а уручене су и захвалнице заслужним појединцима и компанијама.

Својим присуством овај догађај су увеличали и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, градоначелник Града Бања Лука Игор Радојичић, предсједник Управног  одбора Универзита у Бањој Луци проф. др Рајко Гњато и други гости.

Дан раније, на Електротехничком факултету је одржана промоција дипломираних студената првог и другог циклуса студија.

 

 

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2017