Пријатељи факултета

Bravo Systems

Bravo Systems је софтверска компанија основана 2002. године, са сједиштем у Бањалуци и Београду. Наше је искуство посебно велико у Ad Tech индустрији - комплексне demand-side платформе, supply-side платформе, real-time bidding, targeting, campaign management, pricing models итд. Наши системи су live и продуктивни 24/7. Bravo Systems је независни стратешки развојни партнер америчке компаније Propel Media, компаније за дигиталне медије, која окупља оглашиваче и издаваче на најзахтјевнијем тржишту САД-а. Изузетно смо поносни на наш тим инжењера, чији су импресивни таленти придонијели низу успјешних пројеката.

www.bravosystems.com

Klika

Кlika је софтверска компанија која се унутар свега седам година од свог оснивања позиционирала као једна од водећих бх. ИТ компанија у земљи. Оријентирана извозно, ка америчком и западноевропском тржишту Клика се бави развојем софтверских рјешења у области IoT-a, FinTech-a i Smart Apps-a. Поред тога, важан сегмент пословања је и дизајн hardwarea i firmwarea, што Кliku чини једном од ријетких ИТ компанија у земљи која има лабораторије за ове сврхе. Компанија данас броји око 160 упослених у два уреда - у Сарајеву и у Бања Луци.

klika.ba

LANACO

У LANACO-у откривање и ставарње нових технолошких рјешења је позив. Откривати. Стварати. Рјешавати изазове. Сједиште компаније је LANACO Технолошки центар у Бањој Луци, а пословне јединице има у Сарајеву, Београду, Зрењанину и Даласу-САД. LANACO запошљава 350 стручњака различитих образовних профила и компетенција који стварају технолошка рјешења у различитим областима. Компанија посједује савремени Data центар изграђен према Тier 4 стандарду. У LANACO-у ћете пронаћи мноштво прилика за стварање каријере какву сте одувијек замишљали. Постани и ти дио LANACO-а.

www.lanaco.com.

m:tel

m:tel обједињује најквалитетније ICT услуге заснованe на савременим комутационим технологијама базираним на IP протоколу (IMS, NGN, CS/PS core) и IP/MPLS мрежи, а IoT рјешења заснована су на архитектури LoRaWAN мреже. IT системи базирани су на модерном Data centru са Windows и Linux серверима умреженим савременом CISCO опремом. Основу система чине базе података Oracle, Microsoft SQL Server, MySQL, а подршку пословном одлучивању пружају DW, data lake и BI системи (SAS, IBM, Hadoop, Apache Kafka). Интерни развој базиран је на Oracle Apex, PL/SQL, Java, JavaScripta, CSS, HTML. Зашто је добро бити дио тима који броји око 400 инжењера електротехнике види овдје.

m:tel imate prijatelje!

Muehlbauer

Muehlbauer d.o.o Бања Лука као члан интернационално активне њемачке компаније Mühlbauer Group је основан 2012. године, постаје један од најсавременијих технолошких центара у Босни и Херцеговини. Друштво Muehlbauer препознатљиво је по изврсном квалитету производа и услуга. Muehlbauer тренутно запошљава око 40 стручњака из различитих области, а посебно смо поносни на ИТ одјељење. У оквиру компаније је један од најмодернијих опремљених погона за производњу сигурносних докумената (личне карте, возачке дозволе, пасоши, банкарске картице итд.), који користе најмодерније технологије.

www.muehlbauer.de

Тесла Форум 

Тесла Форум је непрофитна добротворна организација из Перта у Западној Аустралији. Форум је основан 2003. године око заоставштине Николе Тесле, визионарног научника и проналазача који је читав свој живот и свој генијални ум посветио човјечанству. Мисија Форума је препознавање Теслиног рада и његовог доприноса савременом свијету, као и промоција општег значаја науке, иновација и образовања у друштву, професионалној и академској заједници, а посебно међу младима. 

www.teslaforum.com

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2021