Пријатељи факултета

Alea Partners

Alea Partners d.o.o (бивша Alea Control d.o.o) је добављач рјешења у индустрији игара са сопственим развојним тимом за велике пројекте. Ми смо компанија заснована на производима специјализована за овај сегмент која успјешно испоручује своја рјешења широм свијета. У 2022. години компанија слави 8 година проактивног и стабилног раста. Тренутно бројимо 53 запослена и 6 до 9 приправника у бањалучкој канцеларији. Наш циљ је да постанемо један од препознатљивих лидера у овој области на глобалном нивоу.

aleapartners.io

Asseco SEE

Asseco SEE, својим клијентима пружа софтверска рјешења и услуге високог квалитета у области банкарства. У овој регији присутни смо у 19 земаља, а свој бранд на бх. тржишту градимо од 2011. године. Сталан процес учења, ширења и дијељења знања, искуства и вјештина, препознавања потенцијала наших запослених и улагања у њихов развој, резултира брзом реакцијом на промјене клијентових очекивања и потреба те одржавањем високих стандарда услуга који наши клијенти очекују. У Бањалуци, Сарајеву и Тузли имамо тренутно 96 запослених и увијек има мјеста за нове чланове тима. Уколико се проналазите у нашој култури, добродошли сте! Пратите прилике за развој каријере на ОВОМ ЛИНКУ.

see.asseco.com

Bravo Systems

Bravo Systems је софтверска компанија основана 2002. године, са сједиштем у Бањалуци и Београду. Наше је искуство посебно велико у Ad Tech индустрији - комплексне demand-side платформе, supply-side платформе, real-time bidding, targeting, campaign management, pricing models итд. Наши системи су live и продуктивни 24/7. Bravo Systems је независни стратешки развојни партнер америчке компаније Propel Media, компаније за дигиталне медије, која окупља оглашиваче и издаваче на најзахтјевнијем тржишту САД-а. Изузетно смо поносни на наш тим инжењера, чији су импресивни таленти придонијели низу успјешних пројеката.

www.bravosystems.com

  

Codaxy

Codaxy је софтверска компанија из Бања Луке основана 2010. године са циљем да буде уточиште за иновативне и радознале; мјесто иновације које помаже клијентима да унаприједе своје пословање, а запосленима нуди простор за усавршавање и напредовање уз одличну радну атмосферу. Наша специјализација је развој vеб-оријентисаних пословних апликација за индустрије попут Telco, Fintech, Legal и друге, за клијенте широм свијета.Такође активно развијамо и in-house производе као што је наш CxJS JavaScript framework и апликација Lorino, али и друге корисне алате за нашу употребу.За више информација о нама и нашим пројектима посјетите: codaxy.com

www.codaxy.com

  

Dwelt

Dwelt је најбрже растући IT startup у БиХ који развија оперативни систем за бизнисе у енергетици, редизајнирајући традиционалне пословне процесе у енергетским компанијама иновативним, флексибилним и модерним приступом подржаним најновијим научним трендовима. Побједници смо PODIM-а 2021. у конкуренцији са компанијама из Швајцарске, Њемачке и Румуније у финалу. Освојили смо 1. мјесто на PowerUp програму Deloitte-а и добили награду “Western Balkans Entrepreneurial Excellence Award”. Такође, освојили смо 2. мјесто на Startup Challenge-у за Централну и Источну Европу коју организује Vestbee, чиме је Dwelt проглашен за једну од најјатрактивнијих startup-ова за инвестицију. Осим тога, Veluer.ai је уврштио Dwelt на листу једног од најбољих “зелених” starup-ова у Европи.

www.dwelt.net/

  

ELEPHANT SOLUTIONS

Elephant Solutions је компанија за развој софтвера коју чини иновативан тим искусних IT професионалаца који пружају рјешења високог квалитета. Elephant Solutions је основан 2013. године са сједиштем у Бијељини. Нашим клијентима нудимо свеобухватна IT рјешења која обухватају све аспекте IT/IS предузећа наших клијената. Комбиновањем нашег искуства и агилних развојних пракси гарантујемо успјех у вашем будућем пословању. Са фокусом на области развоја софтвера, cloud-a, IT инфраструктуре и консалтинга, нудимо компетентне савјете и имплементацију свих IT области.

elephantsolutions.net

ELNOS

Еlnos Grupa је интернационални концерн за електроенергетику са домаћом адресом који послује у 16 земаља регије и Европе. Ми смо компанија специјализована за инжењеринг у електроенергетици, посједујемо висок ниво експертских знања и константно и предано улажемо у кадрове и нове технологије. Многобројни успјешно реализовани пројекти изградње, модернизације и реконструкције сврстали су нас у ред водећих компанија за електроенергетске објекте до 400 kV (на електранама, електроенергетским мрежама, инфраструктурним пројектима, индустрији и инсталацијама). У протеклих неколико година заузели смо једну од лидерских позиција у области обновљивих извора енергије, а с поносом можемо истаћи податак да смо учествовали у реализацији пројеката кроз које је до сада инсталисано више од 600 зелених мегавата. Више о раду Еlnos Grupe и приликама за развој каријере у нашој компанији прочитајте на:

https://elnosgroup.com/

ELSYS Eastern Europe

ELSYS Eastern Europe пружа висококвалитетне услуге дизајна интегрисаних кола и верификације, широм свијета, од ASIC-a до најкомплекснијег дизајна SoC-a. Неке од највећих свјетских компанија повјериле су нам своје најкомплексније пројекте, као и што нам је преко 250 одличних хардверских инжењера повјерило своју каријеру. Наша највећа част је сарадња са нашим клијентима и инжењерима који се не плаше да помјерају границе, раде на иновативним пројектима и новим технологијама. Тиме доказујемо да је Еlsys мjесто гдjе страст заиста води ка изврсности!

www.elsys-eastern.com

  

JSGuru

JSGuru помаже стартапима и корпорацијама широм свијета да развију своје идеје, специјализовани за потпуни развој производа и све његове фазе. Индустрије у којима се JSGuru специјализовао су Edtech, Fintech, Ecommerce, Real Estate, маркетинг и телекомуникације. AWS цертификован партнер са сједиштем у Бањалуци, канцеларијама у Новом Саду и Њујорку, до сада је награђиван од стране Deloitte-а за свој брзи раст и комбинована вриједност стартапа са којима JSGuru сарађује у 2022. години прелази $500 милиона.

jsguru.io

Klika

Кlika је софтверска компанија која се унутар свега седам година од свог оснивања позиционирала као једна од водећих бх. ИТ компанија у земљи. Оријентирана извозно, ка америчком и западноевропском тржишту Клика се бави развојем софтверских рјешења у области IoT-a, FinTech-a i Smart Apps-a. Поред тога, важан сегмент пословања је и дизајн хардвера и фирмвера, што Кliku чини једном од ријетких ИТ компанија у земљи која има лабораторије за ове сврхе. Компанија данас броји око 160 упослених у два уреда - у Сарајеву и у Бањалуци.

klika.ba

  

LANACO

У LANACO-у откривање и ставарње нових технолошких рјешења је позив. Откривати. Стварати. Рјешавати изазове. Сједиште компаније је LANACO Технолошки центар у Бањој Луци, а пословне јединице има у Сарајеву, Београду, Зрењанину и Даласу-САД. LANACO запошљава 350 стручњака различитих образовних профила и компетенција који стварају технолошка рјешења у различитим областима. Компанија посједује савремени Data центар изграђен према Тier 4 стандарду. У LANACO-у ћете пронаћи мноштво прилика за стварање каријере какву сте одувијек замишљали. Постани и ти дио LANACO-а.

www.lanaco.com.

  

MF banka

MF банка је модерна домаћа банка која пружа брзе банкарске услуге за мала и средња предузећа. Банку одликује једноставан банкарски пословни модел који омогућава доношење брзих одлука по мјери својих клијената. Већински власник МФ банке је Микрокредитно друштво „Микрофин“, а акционари су Њемачка развојна банка и Холандска развојна банка. Банка пружа услуге својим клијентима кроз продајну мрежу од укупно 30 пословница у цијелој БиХ.

www.mfbanka.com

  

Mistral

Mistral је бх. IT компанија са уредима у Мостару, Сарајеву, Тузли, Бањој Луци, Амстердаму и Атланти. Са преко 11 година пословања и заједницом од 300+ људи, Mistral вриједи за једну од најуспјешнијих домаћих компанија. Прозводи које креирају за реномиране клијенте из Америке и западне Европе користе се широм свијета кроз различите индустрије, укључујући филм, телекомуникације и индустрију некретнина. Mistral његује културу повјерења у којој су људи увијек на првом мјесту, уз сталну могућност едукације, рада на најновијим технологијама и напредовања, због чега су вишеструко награђивани. У интервјуу са оснивачем Mistral-а Мерседом Чамџићем сазнајте више о визији компаније, а о технологијама и пројектима сазнајте из видеа снимљеног са техничким директором Дином Селимбашићем.

www.mistral.ba

m:tel

m:tel обједињује најквалитетније ICT услуге заснованe на савременим комутационим технологијама базираним на IP протоколу (IMS, NGN, CS/PS core) и IP/MPLS мрежи, а IoT рјешења заснована су на архитектури LoRaWAN мреже. IT системи базирани су на модерном Data centru са Windows и Linux серверима умреженим савременом CISCO опремом. Основу система чине базе података Oracle, Microsoft SQL Server, MySQL, а подршку пословном одлучивању пружају DW, data lake и BI системи (SAS, IBM, Hadoop, Apache Kafka). Интерни развој базиран је на Oracle Apex, PL/SQL, Java, JavaScripta, CSS, HTML. Зашто је добро бити дио тима који броји око 400 инжењера електротехнике види овдје.

m:tel imate prijatelje!

  

Muehlbauer

Muehlbauer d.o.o Бања Лука као члан интернационално активне њемачке компаније Mühlbauer Group је основан 2012. године, постаје један од најсавременијих технолошких центара у Босни и Херцеговини. Друштво Muehlbauer препознатљиво је по изврсном квалитету производа и услуга. Muehlbauer тренутно запошљава око 40 стручњака из различитих области, а посебно смо поносни на ИТ одјељење. У оквиру компаније је један од најмодернијих опремљених погона за производњу сигурносних докумената (личне карте, возачке дозволе, пасоши, банкарске картице итд.), који користе најмодерније технологије.

www.muehlbauer.de

  

NLB

NLB Банка а.д. Бања Лука је чланица NLB Групе, највеће банкарске и финансијске групе са сједиштем у нашем региону. Поред NLB д.д., матичне банке у Словенији, NLB Групу чини шест банака чланица и то NLB банке са сједиштем у Бањој Луци, Сарајеву, Београду, Подгорици, Скопљу и Приштини. NLB се фокусира на понуду иновативних, једноставних рјешења орјентисаних на клијенте и најбоље корисничко искуство. Поред добрих пословних резултата који доприносе економском развоју Југоисточне Европе, NLB ради на побољшању друштвеног окружења у којем послује, као и доприносу бољем квалитету живота. За нас овај регион није само тачка на мапи. Ово је наш дом.

www.nlb-rs.ba

  

Ongulus Software Development (OSD)

Ongulus Software Development (OSD) је компанија која се бави развојем информационих система по мјери корисника. Постоји и послује од 2015. године, са сједиштем у Бањалуци, као ексклузивни партнер загребачке компаније CROZ, која иза себе има преко 15 година искуства у развоју комплексних софтверских рјешења, на преко 1000 пројеката у 20ак држава широм Европе и свијета. Као партнер или извођач, ОSD ради у областима познатим по обради великих количина података, високим сигурносним захтјевима и сложености: финансије, јавни сектор, телекомуникације.

croz.net

ProductDock

ProductDock је компанија у оквиру codecentric групације, која послује у БиХ, Србији, Њемачкој и Португалу те запошљава више од 130 експерата из области развоја дигиталних производа: софтверских инжењера, product дизајнера и product ownera. Присутни смо више од 12 година у Добоју и Бањалуци, а наш рад фокусиран је на развој веб апликација и full cycle дигиталних рјешења за међународна тржишта. Након више од деценије ексклузивног рада за водеће компаније на њемачком тржишту пословање смо проширили и на клијенте из Канаде, Велике Британије и Холандије.

www.productdock.com

  

Prointer ITSS

Компанија Prointer ITSS – Члан Infinity International Group, једна од водећих у дигиталној трансформацији у БиХ, годинама ради на стварању модерног и напредног пословног окружења. Ослушкујући потребе њихових клијената, нуде им иновативна рјешења у области информационих технологија и са њима раде на остваривању оптималних пословних резултата. Освајајући глобалне технологије и прилагођавајући их локалним потребама, Проинтер је постао лидер у области SAP, DMS и GIS рјешења, као и комуникационих, “Smart City” и рјешења за DATA инфраструктуру. Компанија је препознала и значај рада на Систему техничке заштите, а са тимом професионалаца из области телекомуникација спремно су прихватили и изазов пројектовања и изградње телекомуникационих и енергетских система.

www.prointer.ba

  

RT-RK

Институт RT-RK основан је 1991. године у Новом Саду, а тренутно послује на локацијама Нови Сад, Београд, Бања Лука и Осијек са преко 500 запослених. RT-RK у Бањој Луци запошљава око 80 инжењера од којих је преко 70% своје образовање стекло на Електротехничком факултету у Бањој Луци. Сарадња између RT-RK и ЕТФ БЛ покренута је 2014. године, када RT-RK отпочиње пословање у Бањој Луци. Значајност сарадње огледа се кроз иницијативу за оснивање смјера Рачунарско инжењерство на студијском програму Рачунарство и информатика, учешћу запослених у одржавању наставе, организацији гостујућих предавања, опремању једне од учионица, као и пословању из канцеларија RT-RK на самом факултету. Поврх тога, RT-RK организује низ погодности за студенте путем едукација и радионица у склопу стручних пракси, као и програма стипендирања који је доступан још од прве године факултета. Области пословања RT-RK у Бањој Луци су развој софтвера за авионску и свемирску индустрију (комуникациони системи), софтвер за индустријске системе (комуникациони и системи управљања), софтвер за радне машине (системи за контролу, управљање и комуникацију), као и пројектовање и верификација дигиталних система коришћењем FPGA технологије.

www.rt-rk.com

  

Supernova

Supernova је нови бренд на тржишту телекомуникација БиХ под којим послује компанија Блицнет д.o.o. Бањалука, која корисницима пружа услуге приступа интернету, дигиталне телевизије, фиксне телефоније и ИКТ рјешења. Тимови инжењера Блицнета раде на развоју и испоруци рјешења у свим кључним ИКТ подручјима. Креирају квалитетна софтверска и хардверска рјешења за заштиту вриједности и информација, рачунарске LAN, WAN и WiFi мреже, VoIP централе, ИT безбједности, електронске контроле приступа, а пионири су у имплементацији Smart City, као и многих других Smart рјешења.Побједници смо „Future City Innovation Challenge - Banja Luka “ који је одржан 2020. године под покровитељством UNDP/Град Бања Лука и Министарства за НРВОИД Републике Српске, гдје смо освојили 2 од 10 награђених пројеката везаних за специјализована рјешења у области управљања расвјетом и апликацијама за помоћ руралном туризму. Сви пословни процеси и комуникација са корисницима, партнерима и запосленима одвијају се уз установљене стандарде рада и понашања који подразумијевају уважавање и поштовање, као и промоцију друштвених вриједности.

www.supernovabih.ba

  

SYRMIA

SYRMIA је компанија која се бави пружањем услуга у области системског и embeded програмирања. Пројектни портфолио нам обухвата сарадњу са разноврсним клијентима - од великих корпорација до стартапа из Силицијумске долине. Програмски језици које највише користимо су C, C++ и Python, а својим радом активно доприносимо и заједници отвореног кода. Наш фокус је системски софтвер у различитим пољима - аутомобилска индустрија, дигитална телевизија, намјенски чипови за мрежне уређаје, програмски преводиоци и алати, платформе за машинско учење, графичке картице.

www.syrmia.com

ТеleGroup

ТеleGroup је једна од водећих технолошких компанија специјализована за развој и имплементацију пословних IT система и изградњу IT, телекомуникационе и електроенергетске инфраструктуре на ширем тржишту Европе и Блиског истока. ТеleGroup систем у оквиру својих компанија успешно послује већ 25 година на тржиштима Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Словеније, Немачке, и данас са преко 500 запослених поседује преко 600 стручних сертификата потребних за имплементацију софтверских, хардверских и инфраструктурних решења. Достигли смо највише партнерске статусе са реномираним произвођачима софтверских и хардверских решења као што су компаније Cisco, Microsoft, IBM, Motorola Solutions, Dell EMC, Check Point, Trend Micro, Imperva, F5, Siemens и многе друге.

www.telegroup-ltd.com

  

Тесла Форум

Тесла Форум је непрофитна добротворна организација из Перта у Западној Аустралији. Форум је основан 2003. године око заоставштине Николе Тесле, визионарног научника и проналазача који је читав свој живот и свој генијални ум посветио човјечанству. Мисија Форума је препознавање Теслиног рада и његовог доприноса савременом свијету, као и промоција општег значаја науке, иновација и образовања у друштву, професионалној и академској заједници, а посебно међу младима.

www.teslaforum.com

    

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2021