ИНДЕЛ

Званична страница: http://indel.etfbl.net/

Симпозијум ИНДУСТРИЈСКА ЕЛЕКТРОНИКА - ИНДЕЛ обухвата све аспекте и области примјене електронике и електротехнике у индустрији, индустријским системима и у сродним областима. Симпозијум се одржава сваке друге године.

У периоду од 3. до 5. новембра 2016. године одржан је 11. симпозијум Индустријска електроника - INDEL. Забиљежен је низ позитивних искорака у програмском и организационом смислу. Један од најважнијих остварења овогодишњег INDEL-a је коспонзорство асоцијације IEEE, односно друштава IEEE Industry Applications Society и IEEE Power Electronics Society.

Покровитељ Симпозијума било је Министарство науке и технологије Републике Српске, а подршку су такође пружили Schneider Electric, Нова банка а.д. и Град Бања Лука, те Алтернативна телевизија као медијски покровитељ.

У оквиру 11 програмских области радове је изложило 48 аутора из Босне и Херцеговине, Србије, Русије, Турске, Велике Британије, Пољске, Њемачке, Шпаније и Малезије. На пленарној сесији предавања су одржали: др Петар Грбовић (HUAWEI Technologies Dusseldorf GmbH Munich, Germany) и проф. др Емил Леви (Liverpool John Moores University, United Kingdom). Такође, у регуларним сесијама су др Зоран Јакшић и Душан Грујић изложили радове по позиву. У оквиру скупа одржан је и  округли сто на тему: Имплементација студијског програма - Дигитално емитовање и широкопојасне технологије (мастер студије).

Као пратећа манифестацијa конференције INDEL, одржано је још једно издање студентског такмичења Hardware & Software. Тема овогодишњег такмичења, којим су иначе обухваћене области рачунарства, аутоматике и електронике, била је израда аутономног система за слагање производа у произвољном облику. Ресурси за такмичење били су комбинација постојеће лабораторијске опреме Факултета и развојних система које је донирала компанија Микроелектроника из Београда. Универзитет и Факултет су организовали смјештај и исхрану за чланове такмичарских екипа.

Научни и стручни скупови

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2021