ICT академија

ICT akademijaМисија

Мисија ICT Академије Електротехничког факултета је трансфер актуелних високотехнолошких знања из области информационо-комуникационих технологија корисницима, са циљем подизања способности појединаца, фирми, институција и других система из нашег окружења за ефикасно кориштење ових технологија.

Кроз специјалистичке курсеве полазници, уз формално образовање које посједују, стичу и конкретна специјалистичка знања која су им потребна у раду и која им омогућавају стицање индустријских, интернационално признатих сертификата.

 

Историја

Академија специјалистичких курсева за информационо комуникационе технологије (ICT Академија) основана је и почела са радом као Локална CISCO академија у јулу 2004. године. Активности везане за оснивање и почетак рада академије водио је и координирао проф. др Славко Марић, а почетак наставе по CISCO CCNA програму је био у септембру исте године. CISCO Академија Електротехничког факултета 2008. године извршава потребне припреме и подноси апликацију за организовање захтјевних CISCO CCNP курсева за професионалце у области мрежних технологија. Након испуњавања услова и регистрације, CISCO академија од 2009. године у континуитету изводи обуку по овом, најкомплекснијем CISCO CCNP програму, а од 2011. године организује се и обука по CISCO CCNA Security програму. Од септембра 2010. године на Академији се, осим CISCO курсева почињу изводити и специјализовани Linux курсеви, па Академија добија нови назив - ICT Академија. Од септембра 2011. године на Академији се по први пут почела изводити специјалистичка едукација у области програмирања кроз два курса програмског језика Јава. Настава се изводи под супервизијом проф. др Зорана Ђурића.

Руководилац Академије од њеног оснивања је проф. др Славко Марић.

 

Професионалност и квалитет

ICT Академија Електротехничког факултета је кроз деветогодишњи рад стекла реноме професионалне и изузетно квалитетне академије. НаградаАкадемија је опредијељена за испоруку и трансфер знања полазницима на највишем могућем нивоу квалитета, ангажовањем врсних инструктора, обезбјеђењем одговарајуће опреме, простора и административних сервиса. До сада је Академију похађало више од 500 полазника са процентом успјешности већим од 90%. Академија је добила високо и престижно признање од стране CISCO компаније: на регионалној конференцији CISCO инструктора NetAcad Excellence 2012, која је одржана у Сплиту од 18 до 19 маја 2012. године, наша CISCO Академија проглашена је за најбољу CISCO академију у регији Централне и источне Европе, Русије и Заједнице независних држава, у категорији најзахтјевнијих CISCO CCNP курсева. Признање је тим значајније што је добијено у конкуренцији 1818 CISCO академија из 30 земаља наведене регије.

Више информација о раду Академије и активним курсевима можете пронаћи на званичној презентацији.

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2021