Јавни позив студентима за учешће у радионици „Кориштење снаге сарадње“

Електротехнички факултет у сарадњи са организацијом „Мост Исток Запад у БИХ“ и амбасадом САД у БиХ, позива све заинтересоване студенте да се пријаве за учешће у радионици „Кориштење снаге сарадње“ која ће бити одржана у уторак 20. 10. 2020. године од 11 до 15 часова у просторијама нашег факултета (свечана сала, 3. спрат).

Радионицом ће на тему преговарања и постизања компромиса руководити и одржати предавање експерти из области дипломатије, преговарања и изградње мира, са освртом на 25 година од потписивања Дејтонског мировног споразума.

Предавачи су експерти и дипломате, бивши амбасадори БиХ: Јакоб Финци, Ламија Тановић, Драшко Аћимовић, Игор Давидовић, Есад Бајтал, Златко Хаџидедић и други, а уводничар и модератор је Роберт Јовановић.

Пријаве се могу слати до 19. 10. 2020. године на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., а изабрани кандидати ће бити обавијештени о свом учешћу у радионици.

Пријава треба да садржи: име и презиме, е-mail, телефон, град и годину студија, уз напомену просјека оцјена.

По три студента са сваког универзитета из шест градова у БиХ (Сарајево, Бања Лука, Мостар, Тузла, Бијељина, Брчко) учествоваће на напредној дводневној конференцији у Јајцу од 20. до 22. новембра, гдје ће се консензусом донијети закључци у виду симболичне Декларације о будућности Босне и Херцеговине, коју чине Федерација БиХ, Република Српска и Дистрикт Брчко.

На напредној радионици сви трошкови пута и пансиона студентима ће бити плаћени.

Више информација овдје.