Бесплатна школа програмирања за полазнике узраста од 13 до 17 година

Електротехнички факултет у Бањој Луци, Удружење студената EESTEC LC  Бањалука и Бит Алијанса организују  бесплатну школу програмирања “CoderDojo” за полазнике узраста од 13 до 17 година.

CoderDojo је глобални покрет основан у Ирској, који препознаје важност разумијевања програмских језика у савременом свијету, те да дјеци и младима широм свијета не би требала бити ускраћена прилика да науче вјештине програмирања. CoderDojo школе програмирања су увијек бесплатне и базирају се на волонтерском раду ментора и другог особља. Током 2017. године више од 55.000 дјеце је похађало CoderDojo школе програмирања у 65 земаља свијета.

У складу са раније успостављеном сарадњом, Електротехнички факултет у Бањој Луци, Удружење студената EESTEC LC  Бањалука и Бит Алијанса позивају ученике основних и средњих школа, узраста од 13 до 17 године да се пријаве на бесплатну школу програмирања на којој ће имати прилику учити основе програмирања. Заинтересовани се могу пријавити на један од понуђених програма:

    Основе програмирања у програмском језику Python

    Основе програмирања у програмском језику JavaScript

 Настава ће се изводити суботом од 11.05. до 08.06.2019. године у термину до 10:00 до 14:00 сати у рачунарским салама Електротехничког факултета.

Пријаве су отворене до 09.05.2019. године или до попуњавања капацитета.

За све додатне информације можете нас контактирати путем e-maila: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2017