IEEE студентска посјета Сарајеву и Источном Сарајеву

Чланови Студентског огранка IЕЕЕ су 30. и 31. марта 2019. године посјетили Студенске огранке IЕЕЕ у Сарајеву и Источном Сарајеву.
У суботу, 30. марта организован је састанак са представницима студентских огранака Електротехничког факултета у Сарајеву, као и Источном Сарајеву. На састанку су размијењена искуства по питању успјешно реализованих, али и планираних заједничких активности.  Поред дружења, студенти су имали могућност да се боље упознају са концептом паметних градова, кроз позитивне примјере у овом граду. Овом приликом, Александар Мастиловић, стручни савјетник Генералног директора Регулаторне агенције за комуникације БиХ и члан IEEE Publications Services and Products Board, представио је и концепт "паметне расвјете" која је постављена у једној пјешачкој зони у Лукавици. Осим тога, студенти су имали прилику и да учествују у дискусији о позитивним и негативним трендовима који прате концепте паметних градова.
Наредног дана организована је и посјета Сарајевској вијећници у пратњи Тарика Хамзића, директора ЈП “Сарајево“, те упознавање са историјом те значајне грађевине и апликацијом Guide2Sarajevo, градским аудио водичем чији је садржај пажљиво прикупљан у посљедњих неколико година од стране локалних историчара и туристичких водича.

 

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2017