Позив за програм стипендирања Фондације будућности у БиХ

Стипендија Фондације будућности у Босни и Херцеговини (Fellowship) је престижна прилика за развој каријере за студенте који тренутно студирају или започињу додипломске или постдипломске студије из било које техничке знаности (инжењерство, производња, рачунарске знаности, информационе технологије и слично) у Босни и Херцеговини. Стипендија укључује образовање оријентирано на индустрију, приступ технологији, развој лидерства, могућности мобилности и финансирања; а студенти се могу пријавити у два круга годишње (крајем марта и крајем октобра).
 
Шта стипендија подразумијева?
 
Оно што је почело као финансијска стипендија, како би се помогло ученицима који су у неповољном положају да покрију додатне трошкове школовања, претворило се у свеобухватни програм подршке од којег сваки студент може имати користи. Сада се готово искључиво фокусирамо на пружање могућности мотивираним ученицима да прошире своје таленте и наставе своје каријере са локалним и међународним волонтирањем, радним искуством и радним мјестима.
 
"У току једногодишњег периода у просјеку се у сваког нашег студента уложи више од 6.000 КМ."

 
Критерији за аплицирање и одабир студената
 
Кандидати за стипендију Фондације будућности у Босни и Херцеговини морају испуњавати одређене критерије прихватљивости како би се могли узети у обзир за добијање стипендије. Кандидати морају бити искрени приликом попуњавања релевантних информација и од њих ће се тражити да пруже доказе након уласка у ужи избор. Сваки кандидат мора испуњавати сљедеће увјете:
●     Бити студент на било којем универзитету у Босни и Херцеговини (студиј треба укључивати: инжењерство, производњу, рачунарске знаности, информационе технологије или слично)
●     Бити уписан као редован студент (у обзир долазе мастер студиј)
●     Посједовати барем конверзацијски ниво енглеског језика
●     Имати просјек оцјена минимално 7.5
 
Како се пријавити?
 
Студенти се могу пријавити да постану стипендисти Фондације подношењем онлajн пријаве која укључује мотивацијско писмо (највише 2 странице). Приликом писања Вашег мотивационог писма, обавезно се детаљно упознајте са радом Фондације, адресирајте све потребне критерије одабира и одговорите на сва постављена питања у апликацији. За додатне информације и аплицирање, кликните на: https://www.bhfuturesfoundation.org/apply .
Рок за пријаву је 22. март.

За више информација о Фондацији Будућности у БиХ и њеном досадашњем  раду, активностима са студентима и помоћи бх. друштву, као и свим успјешним акцијама, посјетите нашу њеб или ФБ страницу:  www.bhfuturesfoundation.org     &   www.facebook.com/bhfuturesfoundation

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2017