Одржан Workshop "Next Generation Communication Technologies and Services"

Електротехнички факултет је у периоду од 2. до 3. јула 2018. године организовао Workshop под називом: "Next Generation Communication Technologies and Services". Коорганизатори Workshopa- су IEEE BiH sekcija i IEEE Communication Society – Serbia and Montenegro Chapter..

Workshop је отворила проф. др Гордана Гардашевић, организатор овог догађаја. У уводном говору је наглашен значај истраживања у области комуникационих технологија и услуга нове генерације, јер се тиме стварају претпоставке за развој телекомуникационог сектора у правцу нових и иновативних технологија. Отварању скупа је присуствовао и проректор за научноистраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци, проф. др Горан Латиновић, који је указао на значај ове истраживачке области, као и на потребу да академија и индустрија блиско сарађују како би се створили предуслови за технолошки развој овог региона.

Овај догађај је окупио реномиране предаваче из земље и иностранства који су представили најновија достигнућа у областима комуникационих технологија и система нове генерације: иновативне методе и примјене дигиталне обраде сигнала, сигурност и поузданост у преносу информација,Internet of Things умрежавање, достигнућа у индустрији аутономних возила и др. Одржан је и округли сто на којем су учествовали представници академије и компанија (TeleGroup, M:tel, Prointer, Lanaco) са циљем да се анализирају могућности заједничких пројеката, успостављања дугорочне сарадње између факултета и индустрије, те могућности за развој индустрије у области  иновативних технологија као што је Internet of Things.

У оквиру другог дана Workshop-a одржане су презентације пројеката и истраживачких резултата младих истраживача и доктораната, као и презентације компанија и њихових активности у овој области.

Фотографије са Workshop-а су приложене на сљедећем линку:

https://drive.google.com/open?id=1vst8VBUw5cu9KXOPWu9Vg4EKSkZJyLNG

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2017