Компанија Deloitte уз подршку Владе Швајцарске и пројекта MarketMakers ради на изради студије о доступности кадрова у БиХ са искуством или интересом за развијање вјештина и стицање искуства у контексту Salesforce и ServiceNow технологијa. Циљ овог истраживања је стицање увида у тренутно стање, трендове, прилике и изазове тржишта рада са наведеним технологијама, с циљем подстицања развоја људских потенцијала у погледу ових технологија које на глобалном нивоу биљеже сталан раст. Намјера овог истраживања је испитати потенцијал стварања обуке за развијање и унапређење вјештина повезаних са Salesforce и ServiceNow технологијама, у нади да ће то допринијети оснаживању будућих кадрова у БиХ.

С тим у вези, моли се наставно особље и студенти завршних година сва три циклуса студија да до краја дана (18. мај) попуне приложену кратку анкету (3-5 минута). У току попуњавања анкете, испитаници имају прилику да оставе и своје контакт податке уколико желе бити контактирани за потенцијалне прилике за едукацију или ангажман за рад са овим технологијама.

Анкети је могуће приступити на овом линку: https://bit.ly/3faErJQ

Компанија Bending Spoons, једна од водећих европских компанија за развој мобилних апликација, организује Transcend, једногодишњи менторски програм за најбоље европске студенте у области програмирања. Учешће на овом догађају је засновано на такмичењу, а 20 најбољих студената ће имати прилику да освоје менторски програм сениор инжењера ове компаније.

Конкурс је отворен до 6. јуна.

У склопу пројекта „Изградња ефикасног правосуђа у служби грађана“ којег финансира Европска унија, Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине (ВСТВ) позива студенте електротехничких факултета и факултета информационих технологија да у четвртак, 27. маја, са почетком у 12.00 часова прате WebEx презентацију Одјела Информационо-комуникацијских технологија Секретаријата ВСТВ-а о технологијама које се користе у правосуђу БиХ.

Током WebEx онлајн догађаја, представници овог Одјела ће студенте упознати са правосудним информационим системом у БиХ, инфраструктуром и технологијом, системом за управљање предметима у судовима и тужилаштвима, али и са искуствима и професионалним изазовима са којима се млади инжењери сусрећу у овом послу.

Број учесника са нашег факултета је ограничен на 4, а заинтересовани студенти се могу јавити на e-mail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до уторка, 18. маја, до 15.00 часова.

Компанија Elsys и ове године нуди програм студентске љетне праксе. Рок за пријаве је 23.мај. Више информација о областима праксе могу се пронаћи на: https://www.elsys-eastern.com/career/internships/

 

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2017