Републичко такмичење из информатике за ученике средњих школа биће одржано на Електортехничком факултету Универзитета у Бањалуци, 21. априла 2018. године. Право учешћа на овом, након школских и регионалних такмичења, изборило је 20 ученика средњих школа са простора цијеле Републике Српске. Сви ученици средњих школа, без обзира на разред који похађају, такмиче се у јединстевној категорији и рјешавају исте задатке. Задаци се рјешавају 180 минута. Петнаест првопласираних такмичара учествоваће на такмичењу на ниву БиХ, гдје ће се борити за пласман на међународна такмичења - Балканску и Свјетску инфорамтичку олимпијаду.

У оквиру EMERALD пројекта који финансира Европска унија отворен је конкурс за 13 истраживача на почетку каријере који ће радити на развоју електромагнетних технологија за добијање медицинских слика. Више информација и образац за пријаву се могу наћи на:

http://cost-emf-med.eu/wp-content/uploads/2018/03/Brochure-EMERALD.pdf

http://cost-action-tdpetar1301.org/

Рок за апликацију за Erasmus+ стипендије са Универзитетом на Палма де Мајорци, Шпанија, за студенте и академско особље је продужен до сриједе, 28.03.2018. године.
Више информација о позивима за стипендије можете пронаћи на:

Трећа по реду тема која слиједи, у оквиру едукативног програма компаније м:тел, је “Интернет сервиси”, а предавање ће бити одржано у четвртак 29.03.2018. Предавање на коме ће се говорити о еволуцији интернет мреже м:тел-а, архитектури и везама према надпровајдерима, сервисима : Hosting, mail, VPS, radius i DNS водиће колега са дугогодишњим искуством у м:телу – Славен Ћосић.

Ово је и јединствена прилика за све студенте да увиде колико широку лепезу активности обухвата једна телекомуникациона компанија каква је м:тел, те да и за себе лично направе процјене у вези са будућим интересовањима како за практичну наставу тако и за будући професионални пут.

 м:теме – САЛА 1101 од 14 до 16 часова

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2017