Проф. др Душанка Бошковић са Електротехничког факултета у Сарајеву је 15.05.2019. г. је одржала радионицу "Како успјешно доносити одлуке и рјешавати проблем у тиму?" на Електротехничком факултету у Бањој Луци.
Прије почетка радионице, обратио нам се доц др Дејан Јокић, предсједник организације IEEE Young Professionals BiH. У својој презентацији, професор Јокић нам је представио бенефите чланства у IEEE организацији.

Након тога, професорица Бошковић нам је прво теоријски приближила значај различитих појединаца у тиму за цјелокупни резултат пројекта на којем се ради.
Ову теорију смо тестирали и кроз практичну вјежбу, коју смо прво радили индивидуално у својим групама. Исту вјежбу смо други пут радили групно, при чему су се све одлуке морале донијети консензусом. На основу личних и заједничких резултата смо схватили како се формирају улоге у тиму зависно од различитих индивидуа и како та различитост утиче на доношење одлука.

Захваљујемо свима који су присуствовали на активном учешћу на радионици. Посебна захвалница нашим гостима из Сарајева, професорици Бошковић и професору Јокић, који су издвојили вријеме да одрже ову радионицу.

 

 

Правилником о анкетирању студената о квалитету наставног процеса (даље: Правилник), који је 11.2.2015. године усвојио Сенат Универзитета у Бањој Луци, регулише се студентско анкетирање као специфичан вид студентског вредновања квалитета наставног процеса.

Студентским анкетирањем о квалитету наставног процеса стичу се сазнања о мишљењу студената у погледу квалитета студија, што чини основ за предузимање мјера у циљу његовог унапрјеђења. Спровођење студентског анкетирања квалитета студија засновано је на сљедећим начелима: добровољности, анонимности, неутралности и заштити дигнитета лица чији је рад предмет вредновања. У поступку анкетирања обезбјеђује се анонимност студената.

Анкетирање ће се вршити електронским путем – помоћу веб сервиса еСтудент. У задатом периоду трајања анкете студенти могу да попуњавају анкетне обрасце. Анкетни упитник садржи питања (тврдње), подијељена по областима студентског анкетирања дефинисане чланом 2. Правилника, са понуђеним оцјенама и одговорима. Такође, студентима се пружа могућност да изнесу своје коментаре, запажања и приједлоге. Чланом 8. Правилника је прописано да „су анкетирањем обухваћени они студенти, који су до момента спровођења анкете присуствовали најмање на 70% одржаних часова предавања и вјежби у текућем семестру“.

Поступак анкетирања студената ће се провести у периоду од 27. маја до 09. јуна 2019. године, а анкетирање се односи на предавања/вјежбе из наставних предмета који се изводе у љетњем семестру 2018/2019. године на првом циклусу студија

Позивамо све заинтересоване студенте и особље Факултета да у суботу и недјељу (18. и 19.5.) посјете makeITwork - бањалучки сајам технологија, који ће се одржати у просторијама Факултета, под организацијом EESTEC LC Бања Лука.

Представници компанија учесница представиће се у сајамском дијелу у приземљу, а догађај ће бити обогаћен и мноштвом радионица доступних за све заинтересоване. Оба дана трајања сајам ће бити отворен од 10 - 20 часова, а затвориће се у недјељу у 19:30h панел дискусијом на тему: Улога формалног образовања у вријеме треће и четврте индустријске револуције. Сав програм сајма је бесплатан и отворен за све посјетиоце.

Све информације у вези са сајмом и радионицама можете пратити на службеном Facebook догађају сајма https://www.facebook.com/events/257291914957426/

За сва питања, пишите нам на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Facebook страници Удружења.

 

Добродошли!

Док траје ванредно стање које је проглашено у појединим подручјима града Бањa Лукa, наставни процес на свим организационим јединицима Универзитета у Бањој Луци одвијаће се несметано.

Студентима који се налазе у угроженим подручјима или нису у могућности да редовно похађају наставу усљед ванредног стања, биће оправдан изостанак са наставе.

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2017